«Με τις ιστορίες και τις φανταστικές διαδικασίες για να τις παράγουμε βοηθάμε τα παιδιά να εισχωρήσουν στην πραγματικότητα από το παράθυρο και όχι από την πόρτα. Είναι διασκεδαστικό: άρα πιο χρήσιμο.»

Τζάνι Ροντάρι, Γραμματική της φαντασίας

 
 
 
 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αξιαγάπητο μικρό κοριτσάκι που το αγαπούσαν όλοι, μα πιο πολύ από όλους η γιαγιά του και δεν υπήρχε τίποτα στον κόσμο που δε θα έδινε σε αυτό το παιδί. Μια φορά του χάρισε έναν σκούφο από κόκκινο έξυπνο ύφασμα. Μέσα στο σκούφο υπήρχαν διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες και εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών, χάρη στα οποία μπορούσε να κάνει καταπληκτικά πράγματα, όπως για παράδειγμα να δίνει πληροφορίες για τη θερμοκρασία και το σφυγμό αυτού που τον φορά, να τον δροσίζει ή να τον ζεσταίνει, να τον βοηθά να βρίσκει το δρόμο του μέσω GPS και να του επιτρέπει να συνδέεται στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Το μικρό κορίτσι αγαπούσε τόσο πολύ αυτό το γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας που το φορούσε συνέχεια – ακόμα και το καλοκαίρι! Έτσι, όλοι τη φώναζαν «Μικρή Εξυπνοσκουφίτσα» (​διαβάστε το υπόλοιπο παραμύθι...)

Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΥΠΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ είναι μια μεταμοντέρνα εκδοχή του κλασικού παραμυθιού των αδελφών Grimm. Έχει γραφτεί με βασικό στόχο να βοηθήσει τα παιδιά (όλων των ηλικιών) να γνωρίσουν καλύτερα τεχνολογίες οι οποίες ήδη παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα τους ή αναμένεται να διαμορφώσουν το μέλλον τους και να σκεφθούν κριτικά (αλλά και με χιούμορ) σχετικά με αυτές, ξεφεύγοντας από τον αρχικό εντυπωσιασμό (wow factor) που δημιουργούν. Συνοδεύεται από την ΕΞΥΠΝΟΠΑΙΔΕΙΑ που επεξηγεί όλες τις τεχνολογίες που αναφέρονται στο κείμενο και συνολικά περιλαμβάνει:

  • 141 ερωτήσεις κρίσεως

  • 67 προτάσεις για αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο

  • 43 δημιουργικές δραστηριότητες

  • 24 δημιουργικά παιχνίδια

 

ΣΠΥΡΟΣ: Μπαμπά, που πάνε τα όνειρα το πρωί όταν ξυπνάμε;
ΕΓΩ: …
ΣΠΥΡΟΣ: Σε κάποιο παραμύθι ίσως;

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:

Πνευματικά Δικαιώματα

Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του δικτυακού τόπου (εκτός ρητά αναφερομένων εξαιρέσεων) αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας του Δημήτρη Γραμμένου και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, χωρίς την προηγούμενη άδεια του ιδιοκτήτη. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η χρήση του περιεχομένου για εκπαιδευτικούς σκοπούς και η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now